El projecte

EL PROJECTE FRANJA 9BARRIS EL DEFINIM COM UN PROCÉS D’INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA donats diferents elements.

  • Perquè neix de la pròpia xarxa del territori a partir de la voluntat de trobar una resposta des del màxim de recursos a unes necessitats consensuades com a prioritàries.
  • Perquè compta al seu grup promotor amb: administracions, serveis públics i equipaments i entitats veïnals. A més, i per tal de promoure la sostenibilitat del projecte, cada vegada mes compta amb un paper actiu de les entitats, col·lectius i veïns i veïnes (que participen en processos de capacitació, donen a conèixer les seves habilitats als joves a traves dels tallers, o s’organitzen amb aquests en l’organització d’activitats festives)
  • Perquè es planteja com a procés educador i de transformació social; en tant que d’una manera continuada uns agents educatius aprenem d’altres, ens replantegem si avancem pel camí correcte, busquem espais per formarnos, prioritzem necessitats i solucions i ens aturem per avaluar la feina feta. Parlem en termes de procés perquè som conscients que treballant des de la xarxa del territori i en bona part amb la creació de vincles i confiances, provoquem canvis que van més enllà dels objectius específics plantejats en el projecte. És per això que parlem d’un procés en tant que un camí que comença però que no se sap en que pot derivar.
  • Perquè pretén conèixer la realitat actual i consensuar tant les principals necessitats com les potencialitats per a resoldre’ls. Una vegada més partint de la xarxa, no només per consensuar quins temes s’han de prioritzar sinó també per trobar la manera de donar-li resposta comptant amb la implicació del màxim de sectors i posant cadascú d’una part seva (no importa si gran o petita).
  • I perquè en últim terme treballem perquè aquest projecte no sigui necessari, amb una xarxa encara més reforçada i que camina sola, i havent assumit les administracions solucions estables per a les noves dificultats de la població amb edats entre els 12 i els 16 de NouBarris.

Taula Franja 9 Barris (1)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s