Origen del projecte

Aquest projecte neix arran del treball que s’ha vingut fent per donar resposta a les necessitats que en joves amb edats compreses entre els 12 i 16 anys es venen detectant al territori, i més concretament pren forma a partir del treball de la Taula Socioeducativa del Pla Comunitari de Roquetes, aprofitant recursos del Pla d’Entorn -Dep. Ensenyament -Generalitat- pels barris de Roquetes, Trinitat Nova i Canyelles pel curs escolar 2005/2006.

La principal necessitat que en el seu moment va donar origen al projecte va venir per la manca d’accions adreçades a la franja d’edat 12-16 anys. Els nois i les noies deixaven els Casals Infantils als 12 anys i fins els 16 anys no podien entrar al Casal de Joves.  Alhora es suma la voluntat del IES la Guineueta de treballar valors amb els adolescents des del lleure. És a partir d’aquest moment que es pren el projecte com una oportunitat d’aprofitar els recursos del territori que treballen o potencialment poden fer-ho amb joves i adolescents.

Des de llavors, amb el institut com a principal referent, han vingut participant activament casals de joves i equipaments culturals i de lleure de la zona, serveis socials, educadors de carrer, i programes de dinamització de l’espai públic, per tal d’apropar els recursos i equipaments del territori als alumnes i treballar aspectes del seu desenvolupament personal i relacional. Per tal d’organitzar aquest treball, es va crear una taula de treball que es reuneix mensualment al llarg de l’any.

Taula Franja 9 Barris (20)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: